درمان ویروس جدید اسهال و استفراغ چیست؟

درمان ویروس جدید اسهال و استفراغ چیست؟
زمان مطالعه: ۶ دقیقه

چند روزی است که ویروس جدید اسهال و استفراغ شایع شده و افراد بسیاری، به ویژه جوانان را بیمار کرده است. به‌طور کلی مبتلا شدن به بیماری‌های عفونی در ماه‌های گرم هر سال شایع می‌شود، اما طبق گفته برخی پزشکان این بیماری امسال شیوع بیشتری پیدا کرده است. در ادامه این مقاله از مجله سلامت مفیدطب همراه ما باشید تا درباره درمان ویروس جدید اسهال و استفراغ بیشتر صحبت کنیم.

درباره ویروس جدید اسهال و استفراغ چه می‌دانید؟

پیش از آنکه به توضیح درباره درمان ویروس جدید اسهال و استفراغ بپردازیم، بهتر است با این بیماری و علت بروز آن بیشتر آشنا شویم. خبرگزاری ایمنا در ۱۸ خرداد با انتشار مقاله‌ای درباره این ویروس جدید گفته است:

نوروویروس (Norovirus) یا همان ویروس جدید تهوع در روزهای اخیر شایع شده است؛ پیشگیری، سرایت، علائم و درمان این ویروس جدید اسهال مورد نظر کاربران فضای مجازی است.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، نوروویروس به شدت انتقال‌پذیر است و در فضاهای شلوغ و بسته مانند مدرسه‌ها، مهدکودک‌ها و خانه سالمندان به سرعت گسترش پیدا می‌کند. ازآنجاکه ایمنی حاصل از ابتلاء به این ویروس همیشگی نیست، افراد در طول زندگی خود چندین بار در معرض ابتلاء به نوروویروس قرار می‌گیرند. ویروس ذکر شده انواع مختلفی دارد و ابتلاء به یک نوع از این ویروس فرد را در برابر انواع دیگر ایمن نمی‌کند.

علائم و روش درمان ویروس جدید اسهال و استفراغ چیست؟

نوروویروس عامل بیماری مسری گوارشی است که سالانه افراد زیادی در سراسر دنیا را آلوده می‌کند. این ویروس باعث التهاب معده، روده یا هر دو می‌شود و علائم آن شامل اسهال، استفراغ، معده درد، تب، سردرد و بدن درد می‌شود. معمولاً ۱۲ تا ۴۸ ساعت بعد از ابتلاء به نوروویروس علائم بیماری ظاهر می‌شود و فرد مبتلا اغلب پس از گذشت یک تا سه روز بهبود پیدا می‌کند.

ویروس جدید اسهال و استفراغ چطور سرایت پیدا می‌کند؟

نوروویروس از طریق خوردن غذا یا نوشیدنی آلوده به این ویروس، لمس سطوح یا اشیا آلوده با نوروویروس و سپس تماس دست با دهان و تماس با فرد بیمار منتقل می‌شود. نتایج بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد که نوروویروس قبل از پدیدار شدن علائم بیماری و تا دو هفته پس از بهبود یافتن فرد در مدفوع و استفراغ فرد مبتلا وجود دارد؛ لازم است دست‌ها را به ویژه پس از استفاده از سرویس بهداشتی بشویید.

به منظور پیشگیری از ابتلاء به ویروس جدید اسهال و استفراغ قبل از خورد غذا یا اقدام به تهیه و آماده‌سازی غذا دست‌های خود را بشویید یا حتی ضدعفونی کنید.

ویروس جدید اسهال و استفراغ چطور سرایت پیدا می‌کند؟
این ویروس جدید از طریق لمس سطوح یا اشیا آلوده با نوروویروس و سپس تماس دست با دهان منتقل می‌شود.

پیش از این نیز خبرگزاری ایندیپندنت فارسی در گزارشی از گسترش عفونت ویروسی با علائم اسهال و استفراغ در تهران خبر داده بود. در ادامه بخشی از این گزارش را می‌خوانید:

ابتلا به بیماری‌های عفونی در ماه‌های گرم سال مسئله جدیدی نیست اما آن‌طور که شواهد نشان می‌دهد و متخصصان نیز تایید کرده‌اند، امسال بیشتر شایع شده است؛ مسمومیت غذایی دانشجویان دو دانشگاه و افزایش مراجعه کودکان با علائم اسهال و استفراغ به مراکز درمانی این موضوع را اثبات می‌کند.

ایرج خسرونیا، رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران، روز پنجشنبه، پنجم خرداد، به خبرگزاری مهر گفت که موارد اسهال و استفراغ امسال بیشتر شده‌اند.

به گفته این پزشک متخصص، منشا اصلی این بیماری‌ها ویروس‌های روده‌ای‌اند که در ماه‌های گرم سال بیشتر مشاهده می‌شوند.

آن‌طور که این پزشک متخصص می‌گوید، ویروس عفونی جدید بیشتر در گروه سنی جوان مشاهده می‌شود. او درباره مسمومیت غذایی دانشجویان دو دانشگاه در تهران نیز گفت: «علت آن مشخص نیست، اما می‌تواند ناشی از مصرف غذا و آب آلوده باشد که به مسمومیت گروهی منجر شد.»

ویروس جدید اسهال و استفراغ دانشجویان را درگیر خود کرده است؟

بر اساس گزارش مرکز اورژانس تهران، در روزهای اخیر، ۵۸ نفر از دانشجویان یک خوابگاه دخترانه متعلق به دانشگاه فرهنگیان و ۳۹ نفر از دانشجویان خوابگاهی دانشگاه امام صادق با علائم مسمومیت به مراکز درمانی مراجعه کردند. همگی این دانشجویان علائمی مثل دل‌پیچه، اسهال و استفراغ داشتند و با درمان‌های سرپایی در بخش‌های اورژانس، نسبتا بهبود یافتند.

مسئولان وزارت بهداشت هنوز از این ماجرا گزارش دقیقی بیرون نداده‌اند اما دو دانشگاه فرهنگیان و امام صادق در اطلاعیه‌های جداگانه‌ای اعلام کردند که یک نوع «آلودگی ویروسی» به بیماری دانشجویان منجر شده است.

سعید ناطقی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران، هم روز چهارشنبه به خبرگزاری رکنا گفت که نوعی ویروس جدید علت اصلی مسموم شدن دانشجویان این دو دانشگاه بود. او اضافه کرد که این ویروس در تهران به‌شدت در حال گسترش است و بسیاری از کارمندان دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز به آن مبتلا شده‌اند.

نگران نباشید، این ویروس جدید خطرناک نیست!

سعید ناطقی در ادامه افزود: «ویروس گوارشی شایع‌شده چندان خطرناک نیست و علائمی نظیر مسمومیت، دل‌پیچه، اسهال و استفراغ مهم‌ترین نشانه‌های آن است.»

به گفته معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران، نام این ویروس هنوز مشخص نشده است و متخصصان دانشگاه علوم پزشکی تهران بررسی آن را آغاز کرده‌اند.

با وجود اینکه ویروس‌های عفونی جدید به‌سرعت در حال انتشارند و در میان گروه سنی کودک و نوجوان نیز افراد زیادی را مبتلا کرده‌اند، وزارت بهداشت می‌گوید تعداد کودکان بیمار نسبت به سال‌های قبل افزایش نیافته است. مریم مسعودی‌فر، رئیس اداره بیماری‌های منتقله از آب و غذای وزارت بهداشت، در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا، روند افزایشی ابتلای کودکان به ویروس‌های تابستانی را رد کرد و گفت: «این‌گونه نیست که موارد ابتلا افزایشی شده باشند؛ بلکه به دلیل مقایسه با آمار دو سال کرونا و محدودیت‌ها، این‌گونه به نظر می‌رسد.»

خطر ویروس جدید اسهال و استفراغ
این ویروس جدید علائمی نظیر مسمومیت، دل‌پیچه، اسهال و استفراغ دارد.

او در ادامه افزود: «طی دوران همه‌گیری کرونا، با توجه به محدودیت‌های اعمال‌شده و کاهش تجمع‌ها و دورهمی‌ها، آمار موارد بیماری‌هایی با علائم اسهال و استفراغ در کشور و همه دنیا کاهش یافت؛ ولی اکنون بعد از اینکه فاز بیماری کرونا تا حدودی کاهش یافت و تجمع‌ها و تماس‌ها شکل گرفت، می‌توان گفت به شرایط قبل از همه‌گیری بازگشته‌ایم و بیماران علائمی از خود نشان می‌دهند که تابلو علائم پیشین را دارند.»

این مقام وزارت بهداشت اسهال و استفراغ‌هایی را که در این ایام رخ می‌دهد، مقتضای فصلی که در آن قرار داریم دانست. او پیش‌تر نیز درباره مسمومیت غذایی دانشجویان گفته بود: «اینکه علت بروز این علائم در دانشجویان آلودگی ویروسی، مسمومیت غذایی یا سایر علل بوده است، هنوز مشخص نیست.»

با وجود اینکه معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران تایید کرد که متخصصان در حال بررسی ویروس جدیدند، مریم مسعودی‌فر در وزارت بهداشت شیوع هر نوع ویروس یا بیماری جدید را منکر شد و گفت: «همان عواملی که قبلا هم باعث اسهال‌های حاد در کودکان و سایرین می‌شدند، اکنون هم در جریان‌اند.»

او در عین‌ حال از خانواده‌ها خواست در صورت بروز علائم بیماری، از مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک‌ها پرهیز کنند.

رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران هم مهم‌ترین راه در امان ماندن از ویروس‌های جدید را «رعایت نکات بهداشتی» خواند و گفت: «خوردن میوه نشسته، سبزیجات آلوده، مصرف خوراکی با دست‌های آلوده و نوشیدن آب ناسالم از مهم‌ترین علل شیوع اسهال و استفراغ‌اند.» توصیه دکتر خسرونیا به مردم این است که برای آشامیدن از آب‌های بسته‌بندی استفاده کنند و پیش از خوردن میوه و سبزیجات، حتما آن‌ها را کاملا بشویند.

درمان ویروس جدید اسهال و استفراغ چیست؟

باید گفت برای درمان ویروس جدید اسهال و استفراغ روش قطعی و مشخصی وجود ندارد، بهترین کار این است که در‌صورت ابتلا به پزشک مراجعه کنید تا با توجه به شرایط بدنی شما، برایتان دارو تجویز کند.

به‌طورکلی توصیه می‌شود مبتلایان به ویروس جدید اسهال و استفراغ استراحت کافی داشته باشند و مایعات زیاد (بدون قند) مصرف کنند. بهتر است از نوشیدنی‌های حاوی کافئین مانند چای و قهوه پرهیز کنید.

مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک‌ها به درمان ویروس جدید اسهال و استفراغ اصلا توصیه نمی‌شود، مگر بنا به صلاح‌دید و تجویز پزشک.

موز، ماست و نعنا و همچنین کته زیره می‌توانند شدت این بیماری را تا حدودی کاهش دهند. همچنین با تجویز پزشک،‌ استفاده از پروبیوتیک‌هایی مانند کپسول پروکید برای درمان ویروس جدید اسهال و استفراغ می‌تواندگزینه مناسبی باشد.

طول دوره بیماری در بدترین حالت ۲ هفته است و در بسیاری از موارد این ویروس پس از ۱ یا ۲ روز از بدن خارج می‌شود. در شرایط وخیم پزشک ممکن است تزریق سرم را نیز برای کمک به درمان ویروس جدید اسهال و استفراغ تجویز کند.

به اشتراک گذاری این مقاله :

Telegram
WhatsApp
LinkedIn

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

عوارض تقویت مژه سریتا

عوارض تقویت مژه سریتا چیست؟

محلول تقویت مژه سریتا یکی از محصولات ایرانی پرطرفدار در زمینه تقویت مژه و کمک به پرپشت شدن آن است. از آن جایی که درباره