زمان مطالعه: ۴ دقیقه
بلغم یک مزاج سرد و تر است. برای آن که بتوان این مزاج را به درستی تشخیص دهید بهتر است این کار را به یک متخصص بسپارید. پزشکانی که تخصص طب سنتی دریافت کردهاند میتوانند به شما در این زمینه کمک کنند. از آنجایی که برخی از افراد اطلاعات چندانی در مورد مزاج بلغمی ندارند، قصد داریم در این مقاله علائم بلغم و روش های درمان این مزاج را به اطلاعتان برسانیم. پس با مجله سلامت مفید طب و دکتر ضحا مرتضوی همراه باشید.
آیا مزاج سرد و تر به خودی خود در بدن مشکلی ایجاد میکند؟
اگر این مزاج سرد و تر در فرد در حالت تعادل خود باشد، هیج مشکلی ایجاد نخواهد کرد. اما اگر مزاج بلغم بر فرد غلبه کرده و علائم آن بروز پیدا کند و یا فردی که مزاج دیگری دارد اما در یکی از اندامهای خود دچار غلبه بلغم شده باشد، بایستی تحت درمان قرار گیرد.علائم بلغم
مزاج بلغمی در بسیاری از افراد معمولا با علائم زیر نمایان می گردد:- این افراد معمولا پوست سفید و سردی دارند، به عبارت دیگر پوست آنها هنگام لمس توسط افراد دارای مزاج معتدل سرد احساس میشود.
- موهای آنها اغلب کم پشت و نازک است و قلت کلام داشته و افرادی آرام، صبور و کم انرژی هستند.
- این افراد خواب زیادی دارند و معمولا دهان آنها مرطوب بوده و کمتر احساس تشنگی میکنند.
- عرق و استفراغ این گونه افراد بدون بو بوده، اما ممکن است حجم بالایی داشته باشند.
- این افراد همچنین در اغلب اوقات دارای اضافه وزن هستند.
- اگر مزاج بلغم در هریک از اندامهای ما غلبه کند سبب پدیدار شدن علائمی در بدن ما میشود. یکی از آزاردهندهترین و شایعترین اثرات و علائم بلغم و غلبه آن در دستگاه گوارش است.
- اگر معده سرد شود، قوت خود را از دست داده و توانایی آن در هضم تضعیف شده و سبب افزایش اشتها در مقایسه با هضم میشود. این اتفاق میتواند سبب بروز انواع عوارض مانند نفخ و آروغ ترش در فرد شود و دهان بوی نامتبوعی بگیرد و بر روی زبان بار سفیدی دیده شود.
- تر بودن معده همچنین میتواند سبب ایجاد تهوع در فرد شود و یا ممکن است فرد تشنگی را احساس نکند و آب کمی به بدنش برسد.
